ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ  ΚΑΙ  ΝΙΓΡΙΤΗΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ 

17-8-2017

Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης ἀνακοινώνονται τά ἑξῆς ἀναφορικῶς μέ τό πρόγραμμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας:

  • Τό πρωϊ τῆς  Κυριακῆς 20 Αὐγούστου, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Θεολόγος μεθ’ ὁμάδος 60 προσκυνητῶν ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολή μας θά ἀναχωρήσει γιά τήν προγραμματισμένη ἐτήσια προσκυνηματική ἐκδρομή στούς Ἁγίους Τόπους.
  • Τό πρόγραμμα τῆς ἱερᾶς ἀποδημίας (20 - 28 Αὐγούστου), περιλαμβάνει ἐπισκέψεις στά ἱερά προσκυνήματα τῶν Ἁγίων Τόπων, ὅπως στό Σπήλαιο καί στό Ναό τῆς Γεννήσεως τοῦ Χριστοῦ στή Βηθλεέμ, στόν Γολγοθᾶ καί στόν Πανάγιο Τάφο, στό Ναό τῆς Ἀναστάσεως, στήν Ἁγία Σιών, στήν Γεθσημανῆ, στή Ναζαρέτ, στόν Ἰορδάνη ποταμό, καί τέλεση ἀπό τόν Σεβ. Ποιμενάρχη μας θείας Λειτουργίας στόν Πανάγιο Τάφο.
  • Οἱ προσκυνητές θά ἔχουν τήν δυνατότητα νά γνωρίσουν τήν φιλάδελφη φιλοξενία τῶν Ἁγιοταφιτῶν πατέρων, τῶν προμάχων αὐτῶν τῆς Ὀρθοδοξίας καί νά ἀποκτήσουν πνευματικές ἐμπειρίες πού σχετίζονται μέ τήν πίστη καί τήν εὐσέβεια, νά νοιώσουν τήν ἀναζωπύρωση τοῦ θρησκευτικοῦ αἰσθήματος καί νά γνωρίσουν ἀπό κοντά τό μεγάλο καί σπουδαῖο ἔργο πού ἀγωνίζονται νά ἐπιτελέσουν οἱ Ἁγιοταφίτες πατέρες, σέ συνθῆκες μάλιστα κατεξοχήν δύσκολες, οἱ ὁποῖοι ὡς φύλακες καί φρουροί τῶν παναγίων προσκυνημάτων παραμένουν ἐκεῖ, ἀγωνίζονται καί προσεύχονται γιά ὅλους μας στόν Πανάγιο Τάφο τοῦ Κυρίου μας.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

 

ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ  ΚΑΙ  ΝΙΓΡΙΤΗΣ

 

ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ 

16-8-2017

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα  εορτάσθηκε και εφέτος το «Πάσχα του καλοκαιριού», η Κοίμηση της Παναγίας μας στην τοπική Εκκλησία των Σερρών και ειδικώς στην ομώνυμη ενορία της πόλεως των Σερρών.
 
Την παραμονή, Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μεθ΄αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σερρών, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Θεολόγου. Νωρίτερα και ενώπιον του στολισμένου με άνθη <<Επιταφίου>> της Θεοτόκου ακούσθηκε ο ‘’Ύμνος της ψυχής’’, τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση του Ιερού Επιταφίου της επουράνιας Μητέρας μας.
 
Το πρωί της Τρίτης 15 Αυγούστου, τελέσθηκε η Αρχιερατική θεία Λειτουργία στον ως άνω εορτάζοντα Ιερό Ναό. Στις ευλογημένες στιγμές της λειτουργικής ευχαριστιακής Συνάξεως, προστέθηκε και η χαρά της εις Διάκονον Χειροτονίας του ευσεβούς νέου της τοπικής μας Εκκλησίας κ. Μηνά Μπάλιου. Ο Σεβ. απένειμε επίσης το οφφίκιο του Αρχιδιακόνου στον Διάκονο π. Πορφύριο Μπαρμπούτη. Επαίνεσε επίσης το κατά πάντα φιλότιμο και καρποφόρο έργο του Προϊσταμένου του Ι.Ν. Αρχιμανδρίτη π. Γαβριήλ Παλιούρα και των συνεργατών του, κληρικών και λαϊκών στον πνευματικό, λειτουργικό και φιλανθρωπικό τομέα της πολυανθρώπου αυτής ενορίας της πόλεως.
 
Τέλος, ο Σεβ. ευχήθηκε πατρικώς, κάθε ευλογία του αγίου Θεού και επικαλέσθηκε την κραταιά προστασία της Παναγίας μας στη ζωή των πιστών και προσκυνητών που  συνέρευσαν ως ένα <<ανθρώπινο ποτάμι πίστεως και ελπίδος>> και εφέτος για να ανάψουν το κερί της ευλαβείας  τους, να πραγματοποιήσουν το τάμα τους και να ασπασθούν την εικόνα της Παναγίας μας, την οποία στόλισαν με τα άνθη του σεβασμού, της τιμής και της αγάπης τους.
 
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Σεβ. στον <<βαρύ πειρασμό>> των πυρκαγιών που  πλήτει την χώρα μας τις τελευταίες ημέρες και ευχήθηκε η Παναγία μας να απλώσει το  ιερό μαφόριον Της και να αποσοβήσει γρήγορα την δύναμη του πυρός και να παρηγορήσει τους αδελφούς μας που επλήγησαν απο την καταστροφική δύναμη της φωτιάς, στην Αττική, την Ζάκυνθο, την Ηλεία, τα Κύθηρα και σε άλλα μέρη της πατρίδος μας.
 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
 
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 74

ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
23η Αυγούστου

Σήμερα η Εκκλησία γιορτάζει την μνήμη του αγίου Καλλινίκου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως. Η ιστορία διασώζει το εξής περιστατικό μεταξύ του Πατριάρχου Καλλινίκου και του Αυτοκράτορος. Ο Αυτοκράτωρ ζήτησε από τον Πατριάρχη να διαβάση μια ευχή για να γκρεμίσουν μία εκκλησία, που στον τόπο της ήθελαν να χτίσουν μια βρύση. Ο Πατριάρχης του είπε πως δεν υπάρχουν ευχές για να κρεμίζωνται οι εκκλησίες, παρά μόνο για να χτίζωνται. Ο Αυτοκράτωρ όμως επέμενε και τότε ο Πατριάρχης, αντί για άλλη ευχή, είπε· "Δόξα τω Θεώ ανεχομένω...". Οι άνθρωποι ερχόμαστε σε τούτη τη ζωή για να χτίζουμε και όχι να γκρεμίζουμε, "εις οικοδομήν και ουκ εις καθαίρεσιν", όπως λέει ο Αποστολος Παύλος. Μόνο επειδή ανέχεται ο Θεός, μερικοί γκρεμίζουν τη ζωή των ανθρώπων και ξεθεμελιώνουν το πρόσωπο της γης με τη μάταιη καύχηση πως θα το ξαναχτίσουν καλύτερο. "Δόξα τω Θεώ ανεχομένω..."

ΡΑΔΙΟ ΚΙΒΩΤΟΣ 99,2 FM

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2017

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΓ. ΝΙΚΗΤΑΣ

ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ