Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος (κατά κόσμον Ιωάννης Αποστολίδης) γεννήθηκε στο Βόλο τον Μάρτιο του 1967. Φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1988. Συνέχισε τις σπουδές του στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον τομέα της εκκλησιαστικής ιστορίας. Μιλάει την αγγλική και γαλλική γλώσσα. Διακόνησε ως ιερατικός προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, καθώς και σε διάφορους τομείς ποιμαντικού έργου στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, όπως στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις ως Υπαρχηγός και Αρχηγός, ως παραγωγός ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, ως υπεύθυνος σεμιναρίου νέων κληρικών, κ.τ.λ. Στις 7 Φεβρουαρίου 1999 μετατέθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και διορίσθηκε Γραμματέας (1999) και ακολούθως Αρχιγραμματέας (2000) της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ως Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου συμμετείχε ως μέλος επίσημων αντιπροσωπειών σε αποστολές σε όλες σχεδόν τις ομόδοξες εκκλησίες ανά τον κόσμο. Παράλληλα και μέχρι την εκλογή του υπό της σεπτής Ιεραρχίας στη θέση του βοηθού επισκόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Σαλώνων (12 Οκτωβρίου 2001) υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού ως ιερατικός Προϊστάμενος. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης εξελέγη την 16η Μαΐου 2003. Ενθρονίστηκε στην πόλη των Σερρών την 21η Ιουνίου του ίδιου έτους.

 

(ΦΗΜΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ)

ΘΕΟΛΟΓΟΥ του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου, της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης. Υπερτίμου και Εξάρχου πάσης Μακεδονίας.Ημών δε Πατρός και Ποιμενάρχου, πολλά τα έτη.

 

ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
25η Μαΐου

Η μνήμη των ανθρώπων πάντα είν' ευλαβής όχι μόνον απέναντι των ιερών προσώπων, αλλά και απέναντι των γεγονότων που συνδέονται με τα ιερά πρόσωπα. Ο θάνατος των Αγίων, οι ευεργεσίες των κι όταν εζούσαν κι όταν απέθαναν, τα θαύματα με τα οποία εδόξασαν τον Θεό, και τους εδόξασεν ο Θεός, "είτε δια ζωής, είτε δια θανάτου", όλα είναι υπόθεση ιερή, για να τα θυμάται η Εκκλησία· έτσι και τον Θεό δοξάζει και τους Αγίους τιμά και τους πιστούς διδάσκει. Η τρίτη εύρεση της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, την ανάμνηση της οποίας επιτελεί σήμερα η Εκκλησία, είναι ένα τέτοιο γεγονός άξιο μνείας, που επιτυχημένα εκφράζει τη σημασία του στο τροπάριο της σημερινής γιορτής. "Ως θείον θησαύρισμα εγκεκρυμμένον τη γη, Χριστός απεκάλυψε την κεφαλήν σου ημίν, Προφήτα και Πρόδρομε...". Θησαύρισμα και πλούτος των πιστών είναι τα ιερά λείψανα των Αγίων.

ΡΑΔΙΟ ΚΙΒΩΤΟΣ 99,2 FM

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2017

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΓ. ΝΙΚΗΤΑΣ

ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ